Infrafűtés

Infrafűtési termékek széles választéka

Segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő infraterméket. Tervezésben, kivitelezésben keressen minket!
bg 1 1 1

Infrapanelek

A VDB Infrapaneles fűtési rendszerek szinte észrevétlenül illeszkednek a belső designba és rendkívül jó infrasugárzási hatékonysággal fűtenek.

tovább

bg 2 1 1

Sötétsugárzók

A VDB Sötétsugárzós fűtési rendszerek magukban hordozzák az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát.

tovább

bg 4 1 1

Infrasugárzók

A VDB Infrasugárzós fűtési rendszerek magukban hordozzák az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát.

tovább

100% Elégedettség garancia

Válassza a kiváló minőségű VandenBosch infrafűtési termékeit!

logo 1 light 1 1

Az infrafűtés működése

Az infrasugarak nem a levegőt melegítik, hanem a közvetlen közelében lévő tárgyakat, személyeket és anyagokat, falakat, mennyezetet, padlót, bútorokat és embereket. A meleg falak, a mennyezet és a padló tökéletes hőkomfortot biztosítanak, amelyet a hagyományos konvekciós hővel nem lehet elérni.

Az infravörös fűtés hatékonyan működik, nem vesztegeti az energiát a levegő melegítése során.

Ezenkívül az infrafűtés egészséges, természetes és kényelmes módja a fűtésnek. Az infrasugarak mélyen hatolnak be a testbe, akárcsak a nap infravörös sugárzása. Az infravörös melegítést régóta alkalmazzák az orvosi alkalmazásokban, például a fizikoterápiában a rehabilitáció javítása érdekében.

Infrapanel energiatakarékos fűtés

Nagy hatékonyság alacsony energiafogyasztás mellett.
Az elektromos fűtés sok energiát vesz fel. A fogyasztás magas, a hatékonyság alacsony. Sőt, a kényelem és a minőség érzése gyakran nem megfelelő. Az infrapanelek kivételek. Az infrafűtőpanelek elektromossággal működnek, de az infrasugarakkal történő fűtés nem melegíti a levegőt.

Az infravörös panelek működési módjuknak köszönhetően energiahatékonyak. A sugarak közvetlenül a tárgyakra, anyagokra és emberekre hatnak. Nagy hatékonyságot és alacsony energiafogyasztást kínálnak.

Hogyan működnek az infrapanelek?

A klasszikus konvekciós melegítő  levegőt melegíti. Az infrafűtőpanelek az embereket és tárgyakat, nem pedig a körülötte lévő levegőt. Az infravörös sugarak rövid időn belül felmelegítik a bőrt, és ez a meleg fény átmegy  a test vérkeringésébe. Tehát hamaros kényelmes meleget érez, miközben a környező levegő hűvösebb lehet.

Infrafűtés egészségügyi előnyei

Az infravörös fűtés egészséges?

Ez a gyakori kérdés a megfelelő fűtés kiválasztásakor.

És a válasz: „Igen”.

Az infrafűtés az infravörös sugárzáson alapul. Csakúgy, mint a nap infravörös sugárzása, az infrapanelek pozitív és egészséges hatást gyakorolnak az emberekre és az állatokra. Ez egy nagyon kellemes fűtési módszer.

Az infravörös melegítést régóta alkalmazzák például a fizikoterápiában a rehabilitáció javítása érdekében. Az infravörös sugárzás különösen hasznos izomfájdalmak és ízületi fájdalmak esetén a fájdalom csökkentésében és a helyreállítási folyamat felgyorsításában. Az infravörös sugárzás jótékony hatással lehet a megfázásra is.

Infravörös fűtés és levegőminőség

Egészséges környezetben fontos szerepet játszik a levegő minősége, mind a páratartalom, mind a por és atkák jelenléte befolyásolja a levegő minőségét. A hagyományos fűtéssel szemben, amely radiátorokkal melegíti a levegőt, az infrapanelek a tárgyakat melegítik, például falakat, bútorokat és mennyezetet.

Infrapanelekkel történő fűtéskor nem áramlik a por és az atkák, ami nagyon pozitív hatással van a légzőrendszerre. Jelentősen hozzájárul az egészséghez és a kényelemhez. A túl száraz levegő irritálhatja a légutakat és a nyálkahártyákat.

A nedvesség elősegíti a penész- és poratkák növekedését. Ezek asztmát és hörgőhurutot okozhatnak az ilyen állapotokra hajlamos embereknél. A poratkák ekcémát is okozhatnak. A nedves otthonokban lakóknál nagyobb valószínűséggel alakul ki megfázás, hörgőhurut és asztma.

A reuma fokozódhat a hideg, nedves otthonokban.

Az egészséges beltéri páratartalom 18–22 ° C hőmérsékleten 50–60% között van. Az optimális élethigiéna érdekében a relatív páratartalom 50% körül kell, hogy legyen. A 40% alatti páratartalom túl száraz, 65% feletti túl nedves.

Az infrafűtés pozitívan hozzájárul a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő egyensúlyához, és ezáltal a kényelmes életkörnyezethez.

  • teljesen csendes és szagtalan működés
  • teljesen tűzálló, mert az egység nem melegszik fel
  • nincs CO mérgezés kockázata
  • nincs porkeringés (jó asztmásoknak, kontaktlencséseknek vagy allergiásoknak)
  • stabil páratartalom (jó azok számára, akik reumában szenvednek)
  • az infravörös hőt gyakran használják a gyógyászatban

Infrafűtés

Infrafűtés gázerőművekben termelt elektromos energiával

Infrafűtés gázerőművekben termelt elektromos energiával

Tiszta energiaforrás lett a nukleáris üzemanyag és a földgáz Európában sokan ellenzik az atomenergiát, de még többen a széntüzelést. Ám alighanem ennél is többen nézik rossz szemmel a magas villanyszámlákat és gázfűtési költségeket. Igazán jó megoldás jelenleg nem...

bővebben
Miként takarékoskodik az infrapanel

Miként takarékoskodik az infrapanel

Infrapaneles fűtés A VDB Infrapanel alkalmazása amellett, hogy rendkívül magas infrasugárzási hatékonysággal fűtenek, kifogástalanul, szinte észrevétlenül illeszkednek a belső miliőbe. Felfogatásukat oldalfalra vagy mennyezetre javasoljuk, figyelembe véve a...

bővebben
Penészmentesítés infrafűtéssel

Penészmentesítés infrafűtéssel

Mint azt mindannyian ismerjük a penész kialakulásának alapvető oka, hogy a lényegesen melegebb levegőből a nedvesség lecsapódik a valamilyen okból alacsonyabb hőmérsékletű fal vagy padló felületére. Ezen a nedvessé vált területen telepszik meg makacs módon a penész....

bővebben
Infrasugárzó fűtési rendszerek előnyei

Infrasugárzó fűtési rendszerek előnyei

Verhetetlen árak lakossági és ipari fűtésre egyaránt Sötétsugárzós fűtési rendszerek Az infrafűtési lehetőségek közül az egyik a VDB Sötétsugárzó rendszerek alkalmazása, mely az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát átadva biztosítja az optimális hőérzetet...

bővebben