Infrafűtés

Infrafűtési termékek széles választéka

Segítünk kiválasztani az Önnek megfelelő infraterméket. Tervezésben, kivitelezésben keressen minket!
bg 1 1 1

Infrapanelek

A VDB Infrapaneles fűtési rendszerek szinte észrevétlenül illeszkednek a belső designba és rendkívül jó infrasugárzási hatékonysággal fűtenek.

tovább

bg 2 1 1

Sötétsugárzók

A VDB Sötétsugárzós fűtési rendszerek magukban hordozzák az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát.

tovább

bg 4 1 1

Inrasugárzók

A VDB Sötétsugárzós fűtési rendszerek magukban hordozzák az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát.

tovább

100% Elégedettség garancia

Válassza a kiváló minőségű VandenBosch infrafűtési termékeit!

logo 1 light 1 1

Az infrafűtés működése

Az infrasugarak nem a levegőt melegítik, hanem a közvetlen közelében lévő tárgyakat, személyeket és anyagokat, falakat, mennyezetet, padlót, bútorokat és embereket. A meleg falak, a mennyezet és a padló tökéletes hőkomfortot biztosítanak, amelyet a hagyományos konvekciós hővel nem lehet elérni.

Az infravörös fűtés hatékonyan működik, nem vesztegeti az energiát a levegő melegítése során.

Ezenkívül az infrafűtés egészséges, természetes és kényelmes módja a fűtésnek. Az infrasugarak mélyen hatolnak be a testbe, akárcsak a nap infravörös sugárzása. Az infravörös melegítést régóta alkalmazzák az orvosi alkalmazásokban, például a fizikoterápiában a rehabilitáció javítása érdekében.

Infrapanel energiatakarékos fűtés

Nagy hatékonyság alacsony energiafogyasztás mellett.
Az elektromos fűtés sok energiát vesz fel. A fogyasztás magas, a hatékonyság alacsony. Sőt, a kényelem és a minőség érzése gyakran nem megfelelő. Az infrapanelek kivételek. Az infrafűtőpanelek elektromossággal működnek, de az infrasugarakkal történő fűtés nem melegíti a levegőt.

Az infravörös panelek működési módjuknak köszönhetően energiahatékonyak. A sugarak közvetlenül a tárgyakra, anyagokra és emberekre hatnak. Nagy hatékonyságot és alacsony energiafogyasztást kínálnak.

Hogyan működnek az infrapanelek?

A klasszikus konvekciós melegítő  levegőt melegíti. Az infrafűtőpanelek az embereket és tárgyakat, nem pedig a körülötte lévő levegőt. Az infravörös sugarak rövid időn belül felmelegítik a bőrt, és ez a meleg fény átmegy  a test vérkeringésébe. Tehát hamaros kényelmes meleget érez, miközben a környező levegő hűvösebb lehet.

Infrafűtés egészségügyi előnyei

Az infravörös fűtés egészséges?

Ez a gyakori kérdés a megfelelő fűtés kiválasztásakor.

És a válasz: „Igen”.

Az infrafűtés az infravörös sugárzáson alapul. Csakúgy, mint a nap infravörös sugárzása, az infrapanelek pozitív és egészséges hatást gyakorolnak az emberekre és az állatokra. Ez egy nagyon kellemes fűtési módszer.

Az infravörös melegítést régóta alkalmazzák például a fizikoterápiában a rehabilitáció javítása érdekében. Az infravörös sugárzás különösen hasznos izomfájdalmak és ízületi fájdalmak esetén a fájdalom csökkentésében és a helyreállítási folyamat felgyorsításában. Az infravörös sugárzás jótékony hatással lehet a megfázásra is.

Infravörös fűtés és levegőminőség

Egészséges környezetben fontos szerepet játszik a levegő minősége, mind a páratartalom, mind a por és atkák jelenléte befolyásolja a levegő minőségét. A hagyományos fűtéssel szemben, amely radiátorokkal melegíti a levegőt, az infrapanelek a tárgyakat melegítik, például falakat, bútorokat és mennyezetet.

Infrapanelekkel történő fűtéskor nem áramlik a por és az atkák, ami nagyon pozitív hatással van a légzőrendszerre. Jelentősen hozzájárul az egészséghez és a kényelemhez. A túl száraz levegő irritálhatja a légutakat és a nyálkahártyákat.

A nedvesség elősegíti a penész- és poratkák növekedését. Ezek asztmát és hörgőhurutot okozhatnak az ilyen állapotokra hajlamos embereknél. A poratkák ekcémát is okozhatnak. A nedves otthonokban lakóknál nagyobb valószínűséggel alakul ki megfázás, hörgőhurut és asztma.

A reuma fokozódhat a hideg, nedves otthonokban.

Az egészséges beltéri páratartalom 18–22 ° C hőmérsékleten 50–60% között van. Az optimális élethigiéna érdekében a relatív páratartalom 50% körül kell, hogy legyen. A 40% alatti páratartalom túl száraz, 65% feletti túl nedves.

Az infrafűtés pozitívan hozzájárul a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő egyensúlyához, és ezáltal a kényelmes életkörnyezethez.

  • teljesen csendes és szagtalan működés
  • teljesen tűzálló, mert az egység nem melegszik fel
  • nincs CO mérgezés kockázata
  • nincs porkeringés (jó asztmásoknak, kontaktlencséseknek vagy allergiásoknak)
  • stabil páratartalom (jó azok számára, akik reumában szenvednek)
  • az infravörös hőt gyakran használják a gyógyászatban

Infrafűtés

Infrafűtés gázerőművekben termelt elektromos energiával

Infrafűtés gázerőművekben termelt elektromos energiával

Tiszta energiaforrás lett a nukleáris üzemanyag és a földgáz Európában sokan ellenzik az atomenergiát, de még többen a széntüzelést. Ám alighanem ennél is többen nézik rossz szemmel a magas villanyszámlákat és gázfűtési költségeket. Igazán jó megoldás jelenleg nem...

bővebben
Miként takarékoskodik az infrapanel

Miként takarékoskodik az infrapanel

Infrapaneles fűtés A VDB Infrapanel alkalmazása amellett, hogy rendkívül magas infrasugárzási hatékonysággal fűtenek, kifogástalanul, szinte észrevétlenül illeszkednek a belső miliőbe. Felfogatásukat oldalfalra vagy mennyezetre javasoljuk, figyelembe véve a...

bővebben
Penészmentesítés infrafűtéssel

Penészmentesítés infrafűtéssel

Mint azt mindannyian ismerjük a penész kialakulásának alapvető oka, hogy a lényegesen melegebb levegőből a nedvesség lecsapódik a valamilyen okból alacsonyabb hőmérsékletű fal vagy padló felületére. Ezen a nedvessé vált területen telepszik meg makacs módon a penész....

bővebben
Infrasugárzó fűtési rendszerek előnyei

Infrasugárzó fűtési rendszerek előnyei

Verhetetlen árak lakossági és ipari fűtésre egyaránt Sötétsugárzós fűtési rendszerek Az infrafűtési lehetőségek közül az egyik a VDB Sötétsugárzó rendszerek alkalmazása, mely az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát átadva biztosítja az optimális hőérzetet...

bővebben
Melyek az infrafűtés egészségre gyakorolt jótékony hatásai?

Melyek az infrafűtés egészségre gyakorolt jótékony hatásai?

Az infravörös sugárzás a hőenergiának egy olyan opciója, amely nem a levegőt használja fel közvetítő közegként a többi hőtermelő rendszerrel szemben. Ennek következtében az infrafűtés kevesebb, mint 20 %-ban fordít energiát a levegő hőmérsékletre és több mint 80%-ban...

bővebben