Infratermékek webáruháza – kínálatunk

Webshopunk termékei az innovatív infrasugaras fűtéstechnológiát reprezentáló magas minőségű melegítő berendezések. A legördülő Infrafűtés menüsort megnyitva tekintheti meg árucikkeinket. Külön pont alatt találja a főbb termékcsoportokat:

  • infrapanelek: tábla alakú, lapos, főleg falra vagy mennyezetre szerelve használt, 90-110 °C-on működő fűtőelemek
  • sötétsugárzók: hosszúkás alakú, magasabb felületi hőmérsékletű (300 °C), nagy teljesítményű, falra vagy mennyezetre szerelhető fűtőberendezés
  • infrasugárzók: keskeny, hosszúkás kialakítású, magas hőmérsékleten (950 °C) működő, látható vörös fényt is kibocsátó hősugárzók
  • kiegészítők: keretek, konzolok, állványok

Exkluzív ajánlataink a webshop kínálatából

 

A3 SÖTÉTSUGÁRZÓ SZÉRIA

infratermék: A3 sötétsugárzó

infratermék: A3 sötétsugárzó

1000, 1800, 2400, 3200 és 4000 watt teljesítményű hősugárzók 45 °-ban dönthető konzollal. Megbízható, közel 100%-os hatásfokú, biztonságős fűtőberendezések. Lakószobák, irodák fűtésére ajánlottak, fedett kültérben is hatékonyak. Bordázott fűtőfelületük 10 perc felfűtési idő után 300 °C-on sugároz (további részletek a termékoldalakon).

 

 

 

 

 

 

S3 SÖTÉTSUGÁRZÓ SZÉRIA

S3 infra sötétsugárzó

S3 infra sötétsugárzó

10-50 m² alapterületű helyiségek kifűtésére alkalmas 1000, 1800, 2400, 3200 és 4000 watt teljesítményű berendezések 45 °-ban dönthető fali konzollal. Megbízható, közel 100%-os hatásfokú, biztonságős fűtőberendezések. Eloxált alumínium fűtőfelületük 10 perc felfűtési idő után éri el a 300 °C-os hőmérsékletet, a hőleadás ekkor 100%-os (részletes specifikáció a termékoldalakon).

Mivel nem bocsájtanak ki látható fényt, a sötétsugárzók hálószobákban is használhatók.

 

 

 

 

NEW AGE INFRAUGÁRZÓ SZÉRIA

New Age infrasugárzó

New Age infrasugárzó

Ezüst, fekete és fehér színben kapható 700, 1300, 2000 és 2×1500 watt teljesítményű, kültéri használatra (lásd: teraszfűtés) is ajánlott vízálló infrakészülékek. Teljesítményüktől függően nyitott területen 2-9 m²-en belül hatékonyak. Nagyobb beltéri helyiségekben, műhelyekben, csarnokokban helyi fűtésre kiválóak (további adatok a webáruházban).

Az infrapanelek, sötét- és infrasugárzók ára tartalmazza a termékoldalakon feltüntetett alapfelszerelést; ez igény szerint bővíthető.

 

 

 

 

Miért és miben hasznosak az infrafűtést biztosító termékek?

Az éltető fényt és hőt központi égitestünk, a Nap bocsátja Földünkre sugaraival. Ezek mesterséges előállítását az ember a tűz megszelídítésével tanulta meg, amely egyszerre világított és melegített. Később a két funkció különvált: fáklyákkal világítottak, épített tűzhelyek adták a meleget. Hosszú évezredek során a világítás és fűtés egyre speciálisabb eszközei kerültek használatba. A fejlődésben a legnagyobb ugrást az elektromos energia ez irányú hasznosítása hozta, az út itt is hosszú volt, mígnem mai modern otthonainkban a LED-lámpák, a mikrohullámú sütők és az infrasugaras fűtőtestek tesznek eleget igényeinknek.

Közismert tény, hogy civilizációnkat energiaválság fenyegeti: évente több erőforrást merítünk ki, mint amennyit bolygónk pótolni képes. Sokkal nagyobb mértékben fogy a szén, olaj és gáz, semmint keletkezik. Ráadásul ezeknek az energiaforrásoknak a felhasználása károsanyag-kibocsátással jár, egyre fenyegetőbb mértéket ölt a környezetszennyezés. Alapvető szempont lett a fenntarthatóság biztosítása, a megújuló források falhasználási arányának a javítása és a környezeti ártalmak csökkenése. Mindezek globális problémák, de egy keveset saját háztartásunkban mi is tehetünk élhető világunk megőrzéséért.

A környezet- és energiatudatos életmód egyik fontos pontja lehet, ha otthonunkban egyfelől kerüljük a káros égéstermékek felszabadulásával járó eszközök használatát, másfelől maximális energiatakarékosságra törekszünk. Mindkét kívánalomnak eleget teszünk, ha az infrafűtés lehetőségeit kihasználjuk.

Az infrapanelek, az infrasugárzó és sötétsugárzó fűtőtestek villanyárammal működnek (nincs égéstermék) és takarékos jellegük leginkább a hőelosztás optimalizálásában, a zónafűtés megvalósításában rejlik. Infrával csak ott és akkor fűtünk, ahol és amikor szükséges. Nem kell felmelegítenünk csőrendszereket, nem fűtjük a helyiségeket távollétünkben. Infrafűtésnél a levegő alacsonyabb hőmérsékleténél is kedvezőbb a hőérzetünk, mint a levegőt felmelegítő hagyományos fűtésnél, lévén az infrasugárzás közvetlenul a testünket melegíti, illetve a környező tárgyakat, amelyek visszasugározzák ránk a hőt. Az infra fűtőtest hatósugara szabályozható, iránya beállítható, így csak az a zóna melegszik, amelyben komfortunkat élvezni akarjuk.

Ha olajkályha vagy gázkonvektor szolgáltatja a meleget, a kibocsátott hőenergia 80%-a a helyiség levegőjének felmelegítésére szolgál (a többi kisugárzik), és a meleg levegő a mennyezet alatt gyűlik össze. Infratermékek esetében az arány fordított, és levegő nagyrészt a már felmelegedett testektől kapja a hőt, így nem alakul ki légkeringés, rosszul szigetelt épületben is kisebb a hőveszteség.

Ha mindehhez még hozzátesszük, hogy az infravörös sugaraknak jótékony az emberi szervezetre gyakorolt hatása, azzal talán számba is vettük, miért és miben hasznosak az infrafűtést biztosító termékek.

Webáruházunkban megtalálja az igényeinek megfelelő árucikket.