Infrapanelek

Az infrapanel költséghatékonysága

További segítség a költséghatékonyság szempontjából, hogy az infrapanel által sugárzott hő nem szökik ki a nyílászárókon, így pénzt,energiát és hőt takaríthatunk meg. Az egyes alacsonyabb teljesítményű, egyenkénti kis tömegű panelek és ezeknek az egyenletes elosztása a helyiségben lehetővé teszi, hogy a hagyományos fűtéssel összehasonlítva a beépített teljesítmény legalább 80%-ra csökkenjen.

Infrapanel információk

Az infravörös sugárzás

A panelekből áramló infravörös sugárzás, a falakról, bútorokról és egyéb tárgyakról való visszaverődéssel együttesen optimális hőérzetet biztosít, akkor is ha a levegő 2-4 ˚C-kal alacsonyabb a helyiségben (mivel közvetlenül melegíti a testeket is, nem pedig a levegőt). Ezzel csökken a hőveszteség és az energia veszteség is. Mivel a fal is felmelegszik ez által hőfüggöny alakul ki.

Gyors működés

A maximális teljesítmény gyors elérése amely max. 15-30 perc, lehetővé teszi, hogy alacsonyabb hőmérsékleten is remekül szabályozhatóvá váljon. A panelekkel elért megtakarítás 30%, átmeneti időszakban akár 60% is lehet! Helyi fűtéssel például megkönnyíthetjük a pénztárakban, irodákban dolgozók életét, úgy hogy a személy hátára, lábára irányítva a paneleket, az energia megtakarítás lényegesen magasabb.

Az egészségre gyakorolt hatása

Fontos információ még, hogy az infrapanelekkel, a kialakult hőmérséklet különbség a padló és a mennyezet között csak 2-3 ˚C !