Sötétsugárzók

Fontos tudni, hogy az sötétsugárzók közvetlenül melegítik fel az embereket és tárgyakat. A hagyományos fűtési rendszerek a levegőnek átadva közvetítik felénk a meleget, ez az eljárás energiaveszteséggel jár. Valamint mivel a meleg levegő felfelé törekszik,így magasabb belmagasságú helyiségekben a hőérzetünk nem kellemes,mivel mi az úgymond ’hidegebb zónában’ tartózkodunk. Többek között ennek a kellemetlenségnek a figyelembevételével fejlesztették ki az infra sugárzókat, melynek egyik energia-és költséghatékony opciója a sötétsugárzók használata. Miért energia-és költséghatékony a használatuk? Mivel a sötétsugárzók a hő közel 100% -át közvetlenül a fűteni kívánt környezetnek adja le. Az infrasugarak gond nélkül áthatolnak a levegő részecskéin, nincs szükség közvetítő közegre, nincs energiaveszteség, ahogy nincs pénzveszteség sem.

Sötétsugárzó információk

A sötétsugárzók előnyei

A sötétsugárzók fontos előnye, hogy nincs felfűtési idejük,gyakorlatilag azonnal érezhetjük a sugárzó meleget,10 perc után pedig a tárgyakból áramló meleggel együtt biztosítja a tökéletes hőérzetet. Így sem energiát sem időt nem kell pazarolnunk.

Az egészségre gyakorolt hatása

Az egészségre jótékony, egészség megőrzés szempontjából is fontos tényezőkkel segíti mindennapjainkat, mivel az infra hősugárzóknak nincs semmiféle mellékterméke. Nem füstöl, nem keringeti a levegőt, tehát nem keringeti a port sem, és az azzal szálló baktériumokat sem. Amellett, hogy a légterünk friss marad, nincs zajszennyezés sem, mivel teljesen hangtalanul üzemelő készülékek.

Az egészséget támogató hatásaihoz tartozik még, hogy az infravörös hullámok a bőrünk mélyebb rétegeibe hatolva melegítenek fel minket, nem csak a bőr felszínen keresztül. Ennek pedig már számos jótékony hatása ismert, mint például izomlazítás, immunerősítés.

Összefoglalva, a sötétsugárzó berendezéseket (az infrasugárzó rendszereket) remek hőtermelés, kiváló teljesítmény, és az egészségünkre jótékony működés jellemez.

Hol alkalmazhatjuk a sötétsugárzókat?

Működése közben nem bocsát ki fényt, így kiváló:

  • hálószobákban
  • lakóterekben
  • fotózások helyszínén
  • templomokban
  • állattartó telepeken
  • vagy egyéb helyszíneken, ahol zavaró lehetne egy plusz fényforrás
  • télikertekben
  • lakás bármely helyiségében
  • garázsokban, szerelő műhelyekben
  • csarnokokban, raktárakban

A felszerelésük nem igényel szakértelmet, egyszerű. Rögzíthetők falakon, mennyezeten. Biztonságos felhelyezésük, erre a célra speciálisan kifejlesztett fali konzolok segítségével lehetséges. Ezek 45 fokos szögben állíthatóak, így teszik lehetővé a legoptimálisabb beállítást.)

A legkülönbözőbb igényeket képesek kielégíteni, mivel különböző hatásfokú berendezések közül választhatja ki az Ön számára legideálisabbat. Létezik  1500-1800-2400-3200 W  teljesítményű berendezés is. Ez elég széles skála ahhoz, hogy a legkülönbözőbb terekben, lakásoktól egészen a csarnokokig, vendéglátásban, medencéknél bárhol, bármilyen nagy légtérben hatékonyan alkalmazható ez a korszerű fűtéstechnikai berendezés.

A leggazdaságosabb üzemelési szintet, termosztáttal kiegészített működéssel együtt érhetjük el. Így személyre szabottan meghatározhatjuk a működés kezdetét-végét, az időintervallumát,és az erősségét is.