Infrapaneles fűtés

A VDB Infrapanel alkalmazása amellett, hogy rendkívül magas infrasugárzási hatékonysággal fűtenek, kifogástalanul, szinte észrevétlenül illeszkednek a belső miliőbe. Felfogatásukat oldalfalra vagy mennyezetre javasoljuk, figyelembe véve a szériánként előírt magasságot. Álmennyezetbe süllyesztve teljesen beleolvad környezetébe (irodák infrafűtésénél kiváló megoldás) elérhető még sima, vagy kristályszemcsés felülettel, ezek a felületek, képpel kiegészíthetőek, festhetőek valamint elérhető tükör illetve üveg fűtőfelülettel is. Az infrapanelek felületi hőmérséklete 90-110°C, felületük nagy, a kristályszemcsés paneleknek még jobb a hő leadási hatékonysága. A VDB infrapanelek alkalmazhatóak akár egy-egy helyiség kiegészítő fűtéseként, de kiváló megoldással szolgál lakóépületek, irodák autonóm fűtésére is. Javasoljuk, hogy bármely opciót választják, használatuknál időzíthető digitális termosztát alkalmazásával tegyék. Jelentős energia és pénzbeli megtakarításokat eredményezhet, valamint az optimalizálás révén biztosítja a kifogástalan, kellemes hőérzetet, melyeket egyéni igényekhez igazíthatunk.

Az Infrapaneles fűtési rendszerek árai tartalmazzák a következőket:

  • az Infrapanelt vagy infrapaneleket
  • a digitális, időzíthető vezeték nélküli termosztátot
  • a rendszert alkotó infrapanel(ek) telepítését
  • a telepítési segédanyagokat

Nem tartalmazzák az alábbiakat:

  • a telepítéshez szükséges kiszállás(ok) díját
  • a villamos kiállások biztosítását a telepítési hely közelében
  • az elektromos hálózati rendszer esetleges bővítését

A VDB Infrapaneles rendszereink pozitívumai:

Felfűtési ideje rendkívül gyors

A kibocsátott infrasugarak a tárgyakat és a testeket melegítik fel A beállított hőmérsékletet már 30 percen belül érezhető. Nem a levegőt fűti, mivel a helyiségben szétszórt infrasugarakat elnyelik a falak és a padló, így növelve azok hőmérsékletét, így minden irányból árad a kellemes meleg.

Egyszerű, helyiségenkénti vezérelhetőség

Az infrapanelek gyors felfűtési idejét kihasználva intelligens, helyiségenkénti vezérlést valósíthatunk meg. Azokat a helyiségeket, melyeket nem használunk nem szükséges fűtenünk, csak temperálnunk 4-5 °C-ra. Az digitális, időzíthető termosztátokkal helyiségenként programozhatjuk a infrapanelek fűtési időszakait, mellyel optimalizálhatjuk a fűtési rendszereinket. A fűtési rendszer csak akkor-, és ott fűt, ahol kell.

Magasabb érzeti hőmérséklet

Jelentős megtakarítást eredményez, hogy a infrapaneles fűtési rendszerekkel elegendő csak 17-18 °C-os léghőmérsékletre temperálnunk. A infrapanelek ún. sugárzási zónájában tartózkodva a hőérzetünk 4-5°C-kal magasabb, valamint a felmelegített testek-tárgyak minden irányból érkező komfortos hőmérsékletet biztosítanak.

Nincs karbantartási igény

Az infrapanelekben nincs forgó, mozgó alkatrész, így az idő során nem romlanak el, hiszen nem kopnak.

Egészségre gyakorolt pozitív hatások

Az infrasugárzás bizonyítottan jótékony az emberi szervezetre.

Nem keringetik a port

A infrapanelek nem a levegőt fűtik, ezért nem keringetik a port, nincs szálló pollen, az allergiás tünetek megszűnhetnek.

Az infrasugarak belülről melegítik a falakat, ezért penészmentesítő hatása van, valamint szárítja a levegőt

Napelemmel kiegészíthető rendszerek, így a fűtési költség akár 0,-Ft-ból megvalósítható.