Verhetetlen árak lakossági és ipari fűtésre egyaránt

Sötétsugárzós fűtési rendszerek

Az infrafűtési lehetőségek közül az egyik a VDB Sötétsugárzó rendszerek alkalmazása, mely az infrafűtés minden előnyét és pozitívumát átadva biztosítja az optimális hőérzetet otthonában. A Sötétsugárzó rendszereket mind ipari mind lakossági felhasználás esetén bátran ajánljuk. Mindkét esetben épületgépészeti szakirodalomban felsorakoztatott érvek bizonyítják, hogy nagy belmagasság és gyenge szigetelés esetén az épület fűtése 40-50 %-kal gazdaságosabb amennyiben Sötétsugárzó rendszereket alkalmaznak, szemben bármely más légfűtési megoldással. Ajánljuk raktárak, csarnokok, üzemek, gyengén szigetelt épületek fűtésére. A lakossági szektorban, a Sötétsugárzók alkalmazásával innovatív gazdaságosabb fűtési megoldás kínálkozik. Akár egy-egy helyiség akár az egész lakóépület, műhely, garázs, melléképület autonóm fűtésének biztosítására.Felfogatásukat mennyezetre, vagy oldalfalra javasoljuk, a szériánként előírt magasságot figyelembe véve. A Sötétsugárzók relatív nagy fűtőfelülettel, valamint magas felületi hőmérséklettel rendelkező infrafűtő berendezések. A helyiségenkénti vezérelhetőség optimalizálása érdekében digitális, időzíthető termosztáttal javasoljuk a használatát. Elsősorban jelentős megtakarításokat eredményezhet a helyiségenkénti vezérelhetőség, és kellemesebb hőérzetet biztosít, ha az egyénileg kívánt hőmérsékletre szabályozzuk a berendezéseket.

A sötétsugárzós fűtési rendszerek árai tartalmazzák a következőket:

  • a sötétsugárzó fűtőkészüléket
  • a digitális, időzíthető vezeték nélküli termosztátot
  • a rendszert alkotó sugárzó(k) telepítését
  • a telepítési segédanyagokat

Nem tartalmazzák az alábbiakat:

  • a telepítéshez szükséges kiszállás(ok) díját
  • a villamos kiállások biztosítását a telepítési hely közelében
  • az elektromos hálózati rendszer esetleges bővítését

A VDB Sötétsugárzós rendszereink pozitívumai:

Kiemelkedően gyors felfűtési idő

A kibocsátott infrasugarak áthatolnak a levegőn és a testeket, tárgyakat melegítik. A helyiségben szétszórt infrasugarak megnövelik a padló és a falak felületi hőmérsékletét, így minden irányból optimális hőérzetet biztosítanak. Akár 20-30 percen belül érezhetjük a helyiségben az általunk beállított hőmérsékletet.

Egyszerű, helyiségenkénti vezérelhetőség

A Sötétsugárzók gyors felfűtési idejét kihasználva intelligens, helyiségenkénti vezérlést valósíthatunk meg. Azokat a helyiségeket, melyeket nem használunk nem szükséges fűtenünk, csak temperálnunk 4-5 °C-ra. Az digitális, időzíthető termosztátokkal helyiségenként programozhatjuk a sötétsugárzók fűtési időszakait, mellyel optimalizálhatjuk a fűtési rendszereinket. A fűtési rendszer csak akkor-, és ott fűt, ahol kell.

Magasabb érzeti hőmérséklet

Jelentős megtakarítást eredményez, hogy a sötétsugárzó fűtési rendszerekkel elegendő csak 17-18 °C-os léghőmérsékletre temperálnunk. A sötétsugárzó ún. sugárzási zónájában tartózkodva a hőérzetünk 4-5°C-kal magasabb, valamint a felmelegített testek-tárgyak minden irányból érkező komfortos hőmérsékletet biztosítanak.

Nincs karbantartási igény

A sötétsugárzókban nincs forgó, mozgó alkatrész, így az idő során nem romlanak el, hiszen nem kopnak.

Egészségre gyakorolt pozitív hatások

Az infrasugárzás bizonyítottan jótékony az emberi szervezetre.

Nem keringetik a port

A sötétsugárzók nem a levegőt fűtik, ezért nem keringetik a port, nincs szálló pollen, az allergiás tünetek megszűnhetnek.

Az infrasugarak belülről melegítik a falakat, ezért penészmentesítő hatása van, valamint szárítja a levegőt

Napelemmel kiegészíthető rendszerek, így a fűtési költség akár 0,-Ft-ból megvalósítható.