Infrasugárzós fűtési rendszerek

VDB | Infrasugárzós fűtési rendszerek

A VDB Infrasugárzós fűtési rendszerek a tárgyakat és az embereket közvetlenül, a levegő melegítése nélkül melegítik, ami azt jelenti, hogy lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak, hogy ugyanazt a hőmennyiséget biztosítsák.
Az infravörös fűtés fő különbsége a hagyományos fűtési rendszerekhez képest az, hogy az alulról felfelé melegíti a levegőt. A legtöbb fűtési rendszer a levegőt hőátmenetesen fűti fel. Ennek következtében a meleg levegő a mennyezetre emelkedik, és távol esik attól a helytől, ahol vagyunk, hatékonyságának egy részét elveszítve. Következésképpen a meleg levegő helyére kerülő hideg levegőt újra fel kell melegíteni, így több energiát kell fogyasztanunk.

Inrasugárzók jellemzői

Kiválóan alkalmazható a kültéri étkezőknél, teraszokon, vendégellátóhelyeken, kávézókban, éttermekben, otthoni verandákon, fedett, félig fedett, akár teljesen nyitott teraszokon és sátrakban egyaránt.Elsősorban kültérre javasoljuk vendéglátó egységek, magánház teraszok, erkélyek, dohányzók, sátrak fűtésére, továbbá ipari csarnokok munkaállomásainak helyi fűtésére, raktárak fűtésére és a termékek fagyvédelmére.

A kerámiasugárzókhoz szintén rendelhető állítható könnyű szerkezetes állvány, valamint fix magasságú rozsdamentes állvány kivitel, amelyre több sugárzó is rögzíthető.

A VDB New Age Infrasugárzók rendkívül széles választékot nyújtanak kültéri és beltéri használatra egyaránt. A New Age technológia azon innovatív
infrasugárzókat jelöli, melyek speciális savállóüveg infra vonalizzóval, teljesen vízálló kivitelben, teljesítményszabályozóval és távirányítóval kaphatóak. Az infrasugárzók lényege a rendkívül magas izzóhőmérséklet, ami miatt leginkább kültérre javasoljuk ezek használatát. A VDB Infrasugárzók bekapcsolás után azonnal fűtenek, nincs felfűtési idő. A magas izzóhőmérséklet miatt elegendő egy kisebb sugárzó felület, így a New Age Infrasugárzók házkialakítása rövid, keskeny és vékony. A sugárzók elérhetőek távirányítós és távirányító nélküli kivitelben is, lehetőség van teljesítmény szabályozóra, amellyel három fokozatban állítható a sugárzási teljesítmény. Mindegyik termékünk IP 65 vízvédelmet kapott, így minden irányból ellenáll a folyóvíznek is. A sugárzók választhatóak fekete, ezüst és fehér színben, teljes, mérsékelt,- és alacsony fényerejű vonalizzókkal. Az infrasugárzókat ajánljuk mindenféle kültéri használatra, rendezvények, vendéglátó egységek, magán teraszok fűtésére, vagy akár ipari környezetben a csarnokokon belül lévő munkaállomások helyi fűtésére is. Az infrasugárzók sugárzási zónáján belül tartózkodva az érzeti hőmérséklet 8-12 ºC növekszik, ezért nem szükséges a hatalmas légteret felfűteni, elegendő csak a munkások tartózkodási zónájára koncentrálni az infrasugarakat. A VDB Zero Light Infra Kerámiasugárzók különlegessége az innovatív kerámia infra fűtőszál. Ezen magas hőmérsékletű megnövelt fűtőfelület működés közben egyáltalán nem bocsát ki fényt, így nincs semmiféle vöröses zavaró fényhatás. A VDB infra kerámiasugárzók bekapcsolás után azonnal fűtenek és több teljesítmény méretben, távirányítós és távirányító nélküli kivitelben, valamint matt fekete és fehér színben is elérhetőek. Elsősorban beltéri használatra javasoljuk ezen kerámiasugárzók használatát. Kiváló megoldást nyújtanak mellékhelyiségek és fürdőhelyiségek, műhelyek, dohányzók.