Általánosságban elmondható a csarnokok és raktárak nagy belmagasságú épületek. Emiatt a légterük felfűtése gázzal rettenetesen költséges és nagy energia veszteséggel járó megoldás Manapság egyre többen döntenek (különösen a napelemmel felszerelt épületek esetében) az elektromos infrasugárzók vagy sötétsugárzók mellett.

Mivel ezekben a létesítményekben általában csak néhány ember dolgozik, szükségtelen kifűteni az akár több száz légköbméternyi teret. Elegendő lehet, ha közvetlenül csak a dolgozók munka terét, és ha az igény megkívánja, az árukat melegítik. Ez kiválóan kivitelezhető az infrasugárzókkal. Melyek ritmikusan, jól elhelyezve irányíthatóak és a megfelelő zónákat melegítik elsősorban. Majd a tárgyak által leadott meleggel a hőeloszlás homogénné válik,így biztosítva a tökéletes komfort érzetet. Erre az állapotra nem is kell sokat várni, hiszen a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben a nagy teljesítményű sugárzók közvetlenül bekapcsolás után már sugározzák a meleget.

Infrapaneles fűtési rendszer esetén nagyobb felületre van szükség mivel felületi hőmérséklete maximum 100 Celsius fok, a sötétsugárzó felületi hőmérséklete maximum 300 Celsius,így ebből kisebb felület is elegendő ugyan olyan teljesítményhez,amit a nagyobb raktárakba tanácsolnánk az az infra sugárzó,melynek vonalizzó hőmérséklete 900 Celsius,így elegendő lényegesen kisebb felület is,egy nagyobb raktár kifűtéséhez.)

Amennyiben a szükséges munkaterületre irányítják,az infrasugárzóval kivitelezhető,hogy kizárólag azokat a zónákat fűtsük,melyeknél valóban felmerül ennek az igénye,ezzel együtt a többi területet egyátalán ne,vagy csak minimális sugárzással melegítsük. Lehetőség van a testre szabott akár időszakos szabályozásra is, időkapcsoló és/vagy mozgásérzékelő kiegészítőkkel.

Hová ajánljuk:

  • Gyárak, ipari csarnokok, , üzemek gyártósorai mellé,
  • Piac-csarnokok területére , hangárakba ,raktárcsarnokokba