A műhelyekről elmondható nagy többségben, hogy aránylag nagyobb légterű helyiségekben működnek. A helyiségekben dolgozók viszont általában kisebb területen végzik a munkafolyamatot.

Felmerül a kérdés: Hogyan kivitelezhető az, hogy helyi fűtéssel csak a szükséges területeket fűtsük?

A válasz egyszerű, cégünk tökéletes megoldást kínál az ilyen esetekben az infrasugárzók, vagy infrapanelek használatával. Ezeknek a fűtéstechnológiai eszközöknek nincs szüksége a levegőre, mint közvetítő közegre, mivel közvetlenül a testeket és tárgyakat fűti fel, tehát roppant takarékos megoldás mind energia, mind anyagi szempontból. Ezen túl pedig teljesen, 100%-osan biztonságosak. Mivel a műhelyekben gyakran fa, forgács, textil, olaj stb. gyúlékony anyagok,és segédanyagok vannak jelen,ezért nagyon fontos megemlítenünk, hogy az infrapanel még érintés során sem okoz égési,vagy bőrfelszíni sérülést. A tűzveszélyes elektromos hősugárzókkal ellentétben, amiknek használata könnyedén baleseteket okozhatnak.

Az infrasugárzók vagy infrapanelek bármiféle éghető felületre felszerelhetők, mivel működésük során nem okozhatnak tűzveszélyes helyzetet. A helytakarékosság szintén fontos szempont, ezért itt megemlítenénk ,hogy az infrapanelek, és infrasugárzók ebből a szempontból is kiválóan alkalmazkodnak az igényekhez, plafonra, falra szerelhetőek. Kaphatóak mobil kivitelben is, melyek bárhol könnyedén felállíthatóak, és mobilak, áthelyezhetőek. Az infrasugárzók segítségével egyszerűen kivitelezhető, hogy csak azon területeket fűtsük, melyeket valóban használnak, és a fennmaradó területet egyáltalán ne, vagy csak minimális fűtéssel tartsuk üzemben.