A VDB New Age infrasugárzók kitűnő választásnak bizonyulnak nem csak a vendéglátó iparban, hanem a magánház teraszokon is kültéri fűtésre.
A teraszfűtő infrasugárzók alkalmasak a kültéri egységek, teraszok fűtésére. Legyen szó akár teljesen nyitott teraszról, az IP65 vízvédelemmel ellátott New Age kültéri infrasugárzók tökéletes választásnak bizonyulnak. Az infrasugárzók intenzitásuk miatt kifejezetten kültéri fűtésre és helyi fűtésre alkalmas fűtőberendezések.
A VDB New Age teraszfűtőkhöz teljesítményszabályozóval ellátott távirányító is jár. Az infrasugárzók bekapcsolás után azonnal fűtenek, nincs felfűtési idő.
Az infrasugárzó infrafűtés kültéren kifejezetten intenzív, az érzeti hőmérsékletet 6-8°C-kal növeli. Az infrasugárzók működés közben fényt bocsátanak ki.
Az infrasugarak áthatolnak a levegőn és csak a testeket-tárgyakat-személyeket melegítik, ami előnyös szeles időjárásban és kültéri használat esetén.
A teljesítményszabályozóval ellátott infrasugárzók legkedveltebb tulajdonsága a vendéglősök körében, hogy a fűtés intenzitása 3 fokozatban állítható, így megvalósítható, hogy az infrasugárzók kis teljesítményen üzemelve becsalogassák a vendégeket, hogy fogyasszanak valamit és elegendő csak akkor feljebb venni a teljesítményt, ha a vendégek leültek az infrasugárzók adta melegebb zónákba. Így jelentős költség megtakarítható, illetve hatékonyan üzemeltethető a kültéri fűtési rendszer. A rubinvörös fény vendégcsalogató hatása bizonyítottan hatékony a vendéglősök körében.
Ezért a leghatékonyabb kültéri infrasugárzók a VDB New Age szériás infrasugárzók, amelyek rengeteg féle teljesítmény kivitelben és színben kaphatók.
Kiegészítő fűtésként fürdőszobákba is tökéletes választás!

Kültéri fűtésre egy másik lehetséges megoldást is kínálunk, amely szintén alkalmas a teraszok fűtésére.
Ezen berendezések a VDB A3 szériás sötétsugárzók, hiszen ezen széria esetén a vízvédettség szintén IP65, tehát minden irányból vízálló készülékek.
Ezen sötétsugárzók növelt felületi hőmérséklettel rendelkeznek, ami 350°C, így intenzíven sugároznak. A sötétsugárzók bekapcsolást követően 10-15 perc után fűtenek 100%-os hatékonysággal.
A sötétsugárzókhoz opcióként szintén kapható távirányító, amivel állítani lehet a sötétsugárzók teljesítményét is. Előnyük továbbá, hogy működés közben nem bocsátanak ki fényt.

A vendéglátóiparban dolgozó tulajdonosok és üzletvezetők legnagyobb része már régen rájött, hogy forgalmát a téli időszakban jelentősen megnövelheti a kisebb-nagyobb teraszok vagy kerthelyiségek fűtésével. A szabadban eltöltött reggeli, ebéd vagy vacsora de akár egy kávé is valódi felfrissülést, feltöltődést ad, másfelől a dohányzás törvényi korlátozása miatt a dohányzó vendégek kiszorultak a vendéglátó teraszokra, kerthelyiségekbe, vagy az erre a célra kialakított dohányzókba. A vendéglátósok számára igazi veszteséget jelenthet a dohányzó vendégek elvesztése, ha nem megoldott ezen vendégek leültetése.

Az esztétikus megjelenésű kültéri infrafűtő infrasugárzó készülékek, valamint az infra sötétsugárzók már rögtön a bekapcsolás után azonnal melegérzetet adnak, így 100%-os hatékonysággal működnek. Mivel az infrasugarak a személyeket, testeket és tárgyakat fűtik, az infrasugárzók a szeles idő ellenére is hatékony fűtést eredményeznek, hiszen nem közvetlenül a levegőt melegítik.
A hordozható infrasugárzók további előnye, hogy bárhol könnyedén telepíthetők, bárhova könnyen áthelyezhetők és az igényeknek megfelelően akár állványos kivitelben is megvásárolhatók. Ezen termékekkel megoldható, hogy kizárólag csak azon területeket fűtsük, amelyeknél valóban szükség van a melegebb hőérzetre, s a többi területet egyáltalán ne, vagy akár minimális fűtéssel üzemeltessük. A teljes mértékben por- és vízálló (IP65) kivitelű készülékeket a fedetlen teraszokon és kertekben is kint hagyhatjuk, ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak és körülményeknek.