Ahhoz, hogy egy üvegház télen bevételt termeljen, a fűtésének gazdaságosnak és hatékonynak kell lennie. A hagyományos fűtési módszerek (vízkerigtetés, szén- és fafűtés, gázkonvektorok) nehézkesek és nem eléggé költséghatékonyak. Ez nagymértékben megnehezíti az üzletmenetet és automatikusan megnöveli a termelési költségeket. A régi gyakorlatot egyre gyakrabban új technológia váltja fel.

Az üvegházak infrafűtésének számos előnye van, aminek köszönhetően például a vetőmag csíráztatása 30-40%-kal eredményesebb, miközben az energiafelhasználás 40-60%-kal csökken.

Tudvalevő, hogy az infrasugárzó fűtőtestek nem a levegőt melegítik, hanem a tárgyakat, jelen esetben a földet és a növényeket. A légtér csak a visszasugárzott energia és a hőcsere révén kap hőt, így a leadott teljesítmény közvetlenül a céltárgyakra irányul.

Az infrafűtés nem befolyásolja a levegő páratartalmát, nincs szükség a pótlólagos párologtatásra, a megfelelően öntözött növények levélzetét nem fenyegeti kiszáradás. Az üzemeltető jelentős összeget takaríthat meg azzal is, hogy a rendszer gyorsan, egyszerűen telepíthető. Mindössze 2-3 órát vesz igénybe az üvegház, beépített terasz vagy télikert felszerelése mennyezeti vagy fali infrasugárzókkal.

A módszer biztonságos. Az infravörös sugarakon alapuló üvegházi fűtési rendszer nem károsítja a gondozók egészségét és nem deformálja a kultúrnövények vagy virágok szárát, nem változtatja meg a levelek szerkezetét.

Hőszabályozás a melegházak zárt térében

infrafűtés – üvegház, télikertTermosztátok használata teszi lehetővé, hogy pontosan beállítsuk a növényház belső hőmérsékletét az adott növényfaj igényei szerint. Több éghajlati zónát is létrehozhatunk, és minden területen egyedileg állíthatjuk be a hőmérsékletet. Az egyik végen trópusi hőséget, középütt mediterrán klímát, a túlvégen mérsékelt égövi zónát alakíthatunk be a sugárnyalábok irányításával és a hőszabályozás finomításával. Így kényelmes körülményeket teremthetünk a legkülönfélébb zöldségek, gyümölcsök, virágok termesztéséhez, de remekül megoldható az is, hogy őszi-téli időszakban a kedvenc szobanövényeinket átteleltessük, optimális mikroklímát biztosítva számukra például egy infra sötétsugárzó segítségével.

Infratermékek kiválasztása a webáruház kínálatából

Teremtsen Ön is természetes és komfortos fűtési feltételeket a kerti melegházban vagy a beüvegezett teraszon a megfelelő terméktípus kiválasztásával!

Az infra fűtőtestek a technológiai feltételektől függően a mennyezetre, falakra helyezhetők, a speciális fűtőfóliák pedig a talajba, az ágyások alá telepíthetők. A legegyszerűbb és legolcsóbb mód a felső fűtés (a hőforrás a falakon vagy a mennyezetről alálógatva van elhelyezve), ez esetben a fűtőtestek súlya ne haladja meg a 3-5 kg-ot (nagyobb terhelés a könnyűszerkezetű üvegházakban nem célszerű). Az infrasugárzókat általában másfél-három méter távolságra helyezik el egymástól. A távolság meghatározása a készülék teljesítménye, az üvegház hőmérséklete, a hőforrás talaj feletti magassága alapján történik.

Az igényeinek leginkább megfelelő infrasugárzó modelleket keresse webshopunkban.